Ab7629


#30

Kyle,

Here is the attachment. Please advise.


#31

When you split up the bus you have to change the addresses so that they start at 0 and use each byte in order. It looks like you just deleted some and it left gaps in the memory. Remap it to use up all the space and you should be good!


#33

Kyle,

Sorry I am now back on this project, and would like to get quick confirmation on my setup.

Attached is a photo. Same as before, I click on the first device on the bus (1) PAC4200.

Voltage a-n shows an input address 0…3.

Can you explain is that a 8 bit register, 16 bit or 32 bit register?

So to test comms, I can plug in my laptop and use ModScan. For voltage an is the correct holding register format 40001 + 0?

Thanks.


#34

Hi Eric,

This is a 32-bit register as those addresses each represent one byte.

Yes, you can use a ModbusTCP Master simulator to test this and to obtain ‘Voltage a-n’ you will read holding register 0 (or 40001).

Kyle


#35

Kyle,

What is the correct way to load the xml file to the Anybus device?

Thanks.


#36

In NetTool just go to the ‘Online’ menu and select ‘Download Configuration’ to download the Profibus configuration to the device. Make sure you also download the configuration from the Anybus Configuration Manager - Xgateway.


#37

Kyle,

Per anybus I will need to send the .xml file (NetTool) and a .hcg file (X-gateway) correct?

In the Anybus configuration image again, I just need to make sure the Profibus Address matches the device and adjust accordingly, correct?

Thanks.


#38

You will download those configuration files to the devices using NetTool and ABCM X-Gateway.

Yes, make sure the Profibus Address matches the device.


#40

Kyle,

Im at the job site and having an issue downloading the file. Please call me at 9092150087 ASAP. Thanks.


#41

Hi Eric,

If you can see this message can you respond with the error you’re getting?

Thanks,
-Tim


#42

Tim_hms

      HMS Technical Support

    November 19

Hi Eric,

If you can see this message can you respond with the error you’re getting?

Thanks,

-Tim

SUB319 Rev 1.xml (19.2 KB)

SUB319 Rev 1_bus configuration 1.ddb (1.7 KB)


#43

Can you send me the ABM_IO.log


#44

Tim_hms

      HMS Technical Support

    November 19

Can you send me the ABM_IO.log

ABM_IO.zip (449 Bytes)


#45

Hi Eric,

I was trying to put your XML file onto our device to debug but it looks like I need this GSD file:

image